25 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ήταν Νοέμβριος του 1981, όταν η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία άλλαζε σελίδα στη χώρα μας. Στην Ελλάδα η έναρξη της εισαγωγής οχημάτων Mercedes-Benz χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του ?50. Η Mercedes-Benz Ελλάς όμως ξεκίνησε την καριέρα της ως θυγατρική 100% του Ομίλου DaimlerChrysler AG στην Ελλάδα, ακριβώς πριν 25 χρόνια.

Τότε υπήρχαν μόλις τρεις εκθέσεις. Σήμερα, ένα πλήρες δίκτυο που απαρτίζεται από 40 σημεία πώλησης και 46 εξουσιοδοτημένα συνεργεία σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, καθώς και 13 σημεία πώλησης και 19 εξουσιοδοτημένα συνεργεία smart, φροντίζουν να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Από την ίδρυση της στην Ελλάδα έχει επενδύσει ως εταιρεία συνολικά 29,0 εκατ. ?, ενώ παράλληλα σε επίπεδο δικτύου έχουν γίνει εξίσου σημαντικές επενδύσεις που ανέρχονται περίπου στα 85,0 εκατ. ? συμπεριλαμβανομένου και του δικτύου των smart.

Κάνοντας μία αναδρομή στους αριθμούς, το 1982, την πρώτη ολοκληρωμένη χρονιά λειτουργίας της Mercedes-Benz Ελλάς, οι ταξινομήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων  της ανήλθαν στα 988 αυτοκίνητα και το μερίδιο αγοράς της ήταν 1,2%. Το 2006 αναμένεται οι ταξινομήσεις αυτές να ξεπεράσουν τις 8.000, με ένα μερίδιο αγοράς 3,1%.
Σε ένα χρονικό διάστημα 25 χρόνων τα αποτελέσματα της  Mercedes-Benz Ελλάς παρουσίασαν αύξηση περισσότερο από 700%, ενώ το μερίδιό της στην ελληνική αγορά υπερδιπλασιάστηκε!

Το 1982, η εταιρεία διέθετε στην Ελλάδα μία γκάμα με μόλις 3 βασικά μοντέλα, ενώ σήμερα απαριθμεί 16 που καλύπτουν σχεδόν όλες τις κατηγορίες της αγοράς, H αλλαγή στο τιμόνι της Mercedes-Benz Ελλάς την 1η Ιανουαρίου 2004, σηματοδότησε την αρχή μιας νέας φιλοσοφίας.

Κεντρικό μήνυμα της νέας πελατοκεντρικής πολιτικής της εταιρείας είναι το και στο επίκεντρο όλων των δραστηριοτήτων της βρίσκεται η «Αφοσίωση στον Πελάτη».
Mercedes Benz Owners Club |© 2006 All rights reserved | Designed by Portofolio.gr | Produced by www.showbusiness.gr